Yoga

Yoga hösten 2019

Jag kommer att erbjuda 3 fasta yogaklasser på måndagar och torsdagar. Yogan är i Lindans Bystuga, ca 5 km utanför Borlänge centrum. Medtag egen yogamatta, filt och kudde. Begränsat antal med platser. Anmälan är bindande men kan med ångerrätten tas tillbaka. Här kan du läsa mer om anmälningsvillkor för yogan. Drop in plats finns oftast, hör av dig innan via mejl eller sms. 073-5350859. OBS; Reservation för sjukdom, ändrade, inställda och flyttade pass. Anmälan sker via bokadirekt. 

Extra klasser och inspiration erbjuds under terminen, då med gästlärare från annan ort och med ett hjärta fyllt av kärlek. Bokas via bokadirekt eller med mejl till info@nyckelpiganjenny.se

 

DSC_9150 - kopiaSamaYoga

SamaYoga bygger mestadels på hatha yoga men hämtar även inspiration från andra traditioner. Fysisk yoga och andningsövningar sammanvävs med meditation och mantra. Mjukgörande, flödande, stärkande, med närvaro och acceptans.

Yoga som ett sätt att bli bekväm i sig själv, fördjupa andningen och skärpa sin förmåga att fokusera, vara nära sig själv, och en möjlighet att komma i djupare samklang med livet. Yoga som en träning i att göra saker med full närvaro och medvetenhet. Kraftfullt, effektiv & avslappnande.

Alla yogakurser innehåller andningsövningar, asanas (statiska och dynamiska), meditation, mantran och vila/avslappning.

Yoga för nybörjare,  måndag kl. 17:15 

Här guidas dem som inte tränat yoga tidigare. Vi går igenom de vanligaste asanas (yogapositionerna) på ett tryggt och säkert sätt. Det kommer att vara ett lugnt, inkännande pass med mycket självacceptans. Andningen är väldigt central inom yogan och vi jobbar med andningen på olika sätt för att hamna i rätt stämning och få de positiva effekter som andningen ger.

Passar dig som är ny, som aldrig har yogat tidigare. Du kanske har symptom som värk, är stressad och är stel.

Yoga fortsättning, måndag kl. 19:15 

Detta pass riktar sig till dem som tränat yoga 1 termin eller mer, är lite mer van på yogamattan. Här ligger fokus på att komma djupare inom, hitta dig själv, hur känner du yogan i din kropp, hur kan du förstärka yogan med andningen? Vi gör detta på ett lekfullt sätt med  nya inspirerande övningar, pranayama och  meditation att hitta nya nivåer i vardagen!

Passar för dig som vill ha mer inspiration och utvecklas samt vill förstå helheten på ett djupare sätt.

AromaYoga, torsdagar kl. 19,30

Känner du att det är dags för en nystart? Eller vill du fördjupa ditt yogautövande? Variera din träning och lägga till yoga som komplement? Denna klass passar alla, oavsett nivå och tidigare erfarenhet eller ej. Alla yogar efter sin egen förmåga och dagsform.

logoAromaYoga är en mild form av yoga som bygger på att låta kroppen arbeta utifrån sin kapacitet och på ett tillåtande sätt ge tid åt balansering och förändring. Aromaterapin flyttar in i yogasalen. Unikt utvalda oljor som främjar chakrasystemet och dess egenskaper. Vi andas in oljorna via doftspridare, spray eller direkt från flaskan, ibland kan vi även applicera oljan på huden för att få maximal effekt. Eteriska oljor har funnits sedan länge för att balansera kropp, sinne och ande. Därför utgör yoga, meditation och Daeteriska oljor ett kraftfullt nygammalt sätt att ta sig an hälsan.

Passar dig som vill ta yogan till en dimension till. Vill använda de läkande egenskaperna i eteriska oljor. Denna yogaform passar alla, oavsett nivå. Plats behöver bokas. De två första yogaklasserna i Aroma Yoga har med min glädje varit fullbokade. Så boka din plats redan idag.

Jag är nu certifierad till Sveriges 2:a Aroma Yoga Teacher. Här kan ni läsa och titta mer på vad Aroma Yoga är. För att vara med behöver du göra en föranmälan. Sen avbokning (24 h) före utgår full debitering. Boka din plats här. 

Personligt yogaprogram 

Nyckelpigan kan nu erbjuda dig ett personligt utformat yogaprogram. Jag är hälsovetare och har lång erfarenhet med att coacha/stötta personer med livsstilsförändring. Med min Yogautbildning både inom Friskis & Svettis och SamaYoga-lärarutbildningen på 270 timmar känner jag mig redo att sätta ihop ett personligt program just för DIG.

Hur går det till? Vi sitter och samtalar 45-60 min där du själv får berätta vad du önskar och jag behöver veta lite om dig som person ex. dagliga rutiner, fysiska eller psykiska hinder och möjligheter. Därefter sätter jag ihop ett program utifrån dig och dina behov och vi bokar in en tid för uppföljning.

När får jag mitt program? Uppföljningen är då vi går igenom programmet och gör övningarna tillsammans. Kom därför klädd i mjuka kläder och om du har tar du med yogamatta.

Uppföljning? Visst är det bra att träffas regelbundet och följa upp hur det går med din träning och ditt nya liv. Det kan göras via telefon eller med en träff. Rekommenderas var annan var tredje månad.

Yoga Personlig TränareYoga Personlig Tränare – PT 

Nyckelpigan erbjuder även dig som är intresserad att få en privat guidning/klass möjlighet till yoga. Är ni några vänner, så går det bra att boka in mig för ert evenemang.

Yoga för företag – Office Yoga

Som en attraktiv arbetsgivare ser du personalens behov med hjälp av yoga. Yoga´n kan hjälpa dig att mjuka upp stela muskler, sänka stressnivån, öka fokus och koncentration. Yoga tillsamman för en god sak, precis som ÅF och Läkare utan Gränser.

Välkommen! 

Anmälningsvillkor för Yoga kurser.

Comments are closed.