Om Nyckelpigan

Nyckelpigans affärsidé är att inspirera till att “hitta dina nycklar” till välbefinnande. 

För mig är det viktigt att tänka på miljön, värna om moder jord. Därför försöker jag så långt det går att använda mig av/förmedla ekologiska produkter, återvinning och närproducerat. Dels vid inköp av oljor till massage, remmar till yogaklassen, ingredienser till kurser där det serveras mat.  

 

lindansbystuga3Var jag håller till

Nyckelpigan finner du strax utanför Borlänge. 5 km utanför stan med bussförbindelser (213 & 214). Lindans Bystuga är nu Nyckelpigans hemort och besöksadress. Yogan görs nere i stora salen, där har vi även viss kursverksamhet då det finns ett stort fint kök att laga mat i. Alla behandlingar och shoppen finns en trappa upp. Då jag får förfrågan att komma till olika företag och leda workshop´s eller yoga, massage så är jag flexibel och åker inom Dalarna och även andra orter om det behövs.

Nyckelpigan vill förmedla en känsla att ta hand om sig själv. Där du som kund blir sedd, lyssnad på och känner en värme som du vill komma tillbaka till.

Vem är jag då som driver företaget Nyckelpigan?

Jag heter Jenny Berg och är strax över 40 år. Befinner mig mitt i livet med en underbar man och två barn. Bor i en mysig by strax utanför Borlänge.

Min längtan att hjälpa, stötta och vara med att utveckla andra människor har funnits i många år. Det började då jag själv var sjukskriven och skulle börja läsa på komvux för att ta mig vidare till högskolan. I början på 2000-talet läste jag till hälsovetare på högskolan och har sedan dess jobbat med att coacha, stötta och handleda personer i mitt yrke. På fritiden har mitt intresse för hälsa visat sig genom att träna, laga mat, baka, vara klimatpirat etc. utvecklats till att bli ledare på Friskis & Svettis i stan, läsa och praktisera ayurveda. Var kommer då yogan  och ayurvedan in undrar ni säkert?

Jo YOGA har funnits där hela tiden, likaväl som massagen och de eteriska oljorna, i min vardag, på mitt jobb och på fritiden. Jag har tränat yoga regelbundet i klasser under ca 10 år. Har provat mig fram inom Iyengaryoga, Kundaliniyoga, Medicinsk yoga, Gravidyoga och har hela tiden tilltalats av yogan. Det härliga är nu att jag har funnit “min” yogaform SAMAYOGA. Det kan du läsa mer om här. Jag är även utbildad AromaYoga lärare. Det är en yogaform där de eteriska oljorna flyttar in i yogasalen. Varje månad erbjuder jag klasser i Aroma Yoga.

Examen HälsovägledarAyurveda har länge intresserat mig. När jag fördjupat min kunskap inom yoga, så kommer man lätt in på Ayurveda. Jag har läst i Luleå under 2 år, vilket har varit en härlig resa både fysiskt och själsligt.

Som färdigutbildad Ayurvedisk Hälsovägledare & Terapeut jobbar jag holistiskt med hälsa. Genom högskoleutbildningen med min hälsovetarkompetens har jag lång erfarenhet att jobba med företag att främja och förebygga hälsa inom områden psykosocial arbetsmiljö, värderingar, trivsel och gemenskap.

Nästa steg i utvecklingen med företaget Nyckelpigan är att under hösten 2017 startade  Ayurvedaskolan Human Health i Borlänge. Där kan du utbilda dig inom egenvård steg 1-5. Jenny har även påbörjat en längre fördjupningsutbildning inom Ayurveda till lärare genom Perfect Health – Ayurvedic Lifestyle, The Chopra Center.

Maten har länge varit ett intresse för denna kvinna. Jag har lagat mat på flera retreater, utbildningsdagar och andra evenemang inom yoga och hälsa. Jag är 1;e kock och har ansvaret för maten på Kundaliniyoga lärarutbildningen vid Stockholms Kundaliniyogacenter. Maten som lagas är enligt önskemål från uppdragen, men det brukar oftast vara ayurvedisk matfilosofi där hon hämtar den största inspirationen till sina smaksensationer av både frukost, lunch, middag och efterrätter.

Jag brukar säga att yoga är som en dans, det tar ett tag innan man finner en dans som passar, för det finns ju så många olika. Ni vet, tango, foxtrott, bugg, salsa etc. Det är lika med yogan, när du provar dig fram så finner du snart den yogaform som passar!

 

Comments are closed.