Massage

Massage

Den klassiska massagen är en av de äldsta behandlingsformerna. Den har existerat i alla tider och kulturer så länge mänskligheten funnits.

DSC_0603Massage är en friskvårdande, förebyggande och välbefinnande behandlingsform. Syftet är att minska på muskelspänning och öka cirkulationen, skapa muskelavslappning och öka välbefinnandet genom hormonet oxytocin som frisätts vid beröring. Detta hormon påverkar nervsystemet och hjärtfrekvensen och blodtrycket sjunker, stresshormoner minskar, toleransen av smärta ökar, musklerna slappnar och blodet leds till mag-tarm kanalen för ett optimalt upptag av föda. Naturligtvis händer det något fysiskt med musklerna också, de knådas, töjs, elasticiteten ökar och det är därför du efter en massage kan känna dig mjuk, smidig och längre i musklerna.

Aromamassage, är en vanlig massage, med lättare beröring där eterisk olja finns med i massageoljan. Individuellt anpassat för bästa effekt. 

Koppmassage, är en teknik där koppor sugs fast på huden för att öka flödet i det område där stagnation finns.

Det finns mycket forskning på massage och för att nämna några positiva effekter:

Äldre mår bättre av massage då cirkulationen ökar, slaggprodukterna rensas ut effektivare, minskad svullnad och minskad smärta vid reumatism.

Massage har visat sig vara bra för personer som lider av fibromyalgi. Det kan minska smärtan med över 30 % och det visade sig även att det påverkade positivt med minskad depression och minskad användning av smärtstillande läkemedel och en förbättrad livskvalitet.

Vid premenstruella symtom PMS minskade oro, depression och smärta omgående.

Gravida kvinnor har i en studie rapporterat att de upplevde mindre ryggsmärta, bättre sömn, mindre orolighet och bättre humör. De hade även mindre ängslan och mindre bensmärta samt sänkta nivåer av stresshormoner.

Beröring och massage är viktigt för barnets utveckling. Blodets kortisolnivåer sjunker vilket är ett resultat av minskad stress. På dagis och skolor blir barn lugnare och mer socialt mogna, de fungerade bättre tillsammans med sina kamrater och klagade mindre hemma över kroppsliga besvär. Information om spädbarnsmassage finns här.

Så känner du dig stressad? Stel eller öm i musklerna? Behöver en stunds lugn & ro eller lite extra töjning/stretch på stela muskler? Jag är Diplomerad Massör och har över 150 h studier i massage, samtidigt vid anatomi/fysiologi på högskolenivå. Är verksam som massör sedan 2001. Erfarenhet av företagsmassage (hel/halv-dag), massage vid vasaloppet, och vanlig massage i mer avslappnad miljö där du som kund får det du behöver. Jag använder mig av ekologisk vegetabilisk olja, där du som kund även kan få någon eterisk olja som anpassas till dig.  Jag anpassar massagen till dig och dina behov från 30 min och pris finner du här.

Nyckelpigan erbjuder även massage på arbetsplatsen. En chef som är medveten, tänker frisk personal, tänker också förebyggande. Det är precis vad massage handlar om. Det som behövs är ett enskilt rum. Jag tar med massagebänk/stol, handdukar, oljor, ljus och avslappnande musik.

 

Välkommen att boka din tid online! 

DSC_0295

Trackbacks & Pings

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.