Ayurvediska Behandlingar

Behandlingar

DSC_0536Behandlingarna aktiverar din egen, inre självläkande kraft.  Behandlingarna ger en djup vilsam avspänning som återbygger och förstärker kropp och sinne.

Jag använder varma oljor, de blir då tunnare och tas lättare upp av huden. Till oljan tillförs ibland eteriska oljor eller örter.

Några av behandlingarna kräver att en större mängd olja stannar kvar under längre tid på mage/rygg/huvud. För att klara detta så görs en liten damm av kikärtsmjöl. På så vis så får behandlingen en mer riktad verkan och får mer effekt.

Du får alltid vila och dricka en kopp the innan du tassar hem. Får du med olja hem, så är det bra att smörja in den dagligen, för att förlänga effekten av din behandling. Genom att lyssna på kroppen och hjälpa den genom vila/meditation och kokt varmt vatten så tar du hand om dig själv på bästa sätt. Boka online här. Efter behandlingen är det bra att avstå både träning och alkohol, så att kroppen kan vila sig i form och ta hand om det behandlingen satt igång. 

Här nedan finner du ett urval av mina många behandlingar. All information och lediga tider finner du på BokaTid_StorGron_MorkBakgrund_120pxJPG (1)

Ayurvedisk hälsokonsultation 

Vid en Ayurvedisk hälsokonsultation tittar vi på helhetsbilden med hjälp av ditt aktuella hälsotillstånd, din personlighetstyp och din livssituation. Vi går igenom 2 frågeformulär, samtalar om dig & dina levnadsvanor, tittar på dina ögon, naglar & tunga samt avläser din puls. Tid ca 2 timmar. Du får tips & råd, ev behandlings/ & ört rekommendationer.

Uppföljning 1 timme.

Garshan – torrmassage

8T0A8449Garshan är en speciell massage som stimulerar flöden och cirkulation i underhudsvävnaderna. Denna enkla reningsprocedur hjälper till att ”tvätta bort” orenheter och bidrar därmed till ökad produktion av ”ojas”. Garshan massage renar lymfsystemet och ökar förbränningen i fettvävnaden, hjälper matsmältningen, ämnesomsättning, cirkulation, motverkar celluliter och trötthet.

Garshan är en utmärkt behandling vid kapha-obalanser samt då mycket ama (slaggprodukter) ansamlats i kroppen. Perfekt för dem som vill detoxa och rensa kroppen från skräp och toxiner. Våren är en lämplig årstid för Garshan. Garshanmassage med råsidenvantar. Avslutas med lättare varm oljemassage. Vantarna får du med hem. ca 50 min.

Shirobasti

Shirobasti är en utrensande behandling som sker via huvudskalpen. Denna behandling är en reningskur som görs för att avhjälpa vissa obalanser som är specifikt relaterade till förgiftningssymtom i kroppen. Vi gör en damm av kikärtsmjöl/bönmjöl och denna fylls med olja och örter. Behandlingen är väldigt avslappnande och stärkande. Behandlingen används vid problematik runt huvudet som i nacke, käke, öron samt vid tex migrän. ca 90 min. Kombineras fint med Siddhamassage.

Abhyanga 

8T0A8323Hjälper dig att rensa kroppen från slaggprodukter. Bra för alla som vill rensa bort både mental & fysiskt skräp. För dem med värk, reumatiker, magproblematik & huvudvärk. Känner du dig trött, har återkommande förkylningar eller virusinfektioner? Då är det denna behandling som hjälper dig att bli mjuk i dina leder/muskler, den är både balanserande & utrensande.Utförs med varm oljemassage på hela kroppen och huvudet speciellt anpassad för din kroppstyp och det du behöver balansera. Det är vanligt att avsluta behandlingen med att sitta/ligga i en ångbastu, som kallas svedana. ca 90 min. Kombineras fint med Shorodara.

Shiro-abhyanga, huvudmassage

8T0A8263Shiro-abhyanga, sk huvudmassage. Det är en oljemassage på huvud, nacke, axlar och skulderblad som är välgörande för en stressad själ. Behandlingen inleds med en kort konsultation med pulsavläsning för val av oljor. Det är en effektiv behandling som förstärker hårets tillväxt, avlägsnar smärta, värk och stress som lagrats i nacke och skuldror. Den ger stimulans till blod och lymfsystemet som eliminerar gifter. Denna behandling kan kombineras fint med abhyanga, där du smörjs in med varm sesamolja som är individuellt anpassad att balansera din kropp, ditt sinne och din själ.

Nasaya

8T0A8501Behandling som utförs i näsan/bihålorna. Denna behandling rekommenderas för de med problem med bihålorna, ögon/öron, tinnitus, allergier,(ögon)migrän & annan huvudvärk samt smärta/värk i nacken. Den lugnar sinnet & bra att smörja slemhinnorna samt hjälpa till att bygga upp immunförsvaret. Även denna behandling är med i ‘panchakarma’. Först får du sitta i ångbad, sedan en underbar ansiktsmassage med en speciell teknik med varm handduk. Medical Ghee används i behandlingen, som hälls/droppas i näsan.  ca 60 min.

 

Shirodara 

8T0A8351Den andra klassiska behandlingen är den med oljestrålen i pannan/tredje ögat. Du får även hela kroppen insmord med varm olja, anpassat för dig. Avslutas med ångbastu som kallas swedana. Den är enormt avslappnande, gör att du landar & jordar dig. Även denna behandling är endel i ‘panchakarma’. Därför populär för de som är stressade, känner att det är svårt att finna tid för återhämtning. Den är så kraftfull att du får räkna med att kroppen går in i sparlåga, verkligen tar sig tid för återhämtningen. Varvid egen inplanerad vila efter behandlingen behövs i flera dagar. ca 75 min. Kombineras fint med Abhyanga.

Siddhamassage

8T0A8385Siddha massage är en helkroppsmassage med olika oljor som är både kraftfull och djupgående. Den ger energi till hela kroppen och avslutas med att du får du ligga o vila med värme. Behandlingen är uppiggande och behaglig. Den används tex vid smärta, reumatisk värk eller när du behöver en allmänt vitaliserande behandling. ca 90-105 min. Kombineras fint med Shirobasti.

 

Basti/Damm

8T0A8362I Ayurveda används olika typer av Basti för att rena kroppen och lösa blockeringar. De används också som en  del i att balansera energiflödet. De används vid ex olika typer av stresstillstånd, underfunktion respektive överfunktion av olika hormonsystem, obalanser i magtarmsystemet och smärttillstånd. Det går till så att vi gör en damm, som vi fyller med olja och örter, dammen placeras på kroppen. Det kan vara på njurarna, på hjärtat, på leder, på magen, allt beroende på symptom och obalanser (ångest, astma, magkatarr, ulcerös colit, förstoppning, sur mage, inkontinens, energibrist, kronisk stress eller smärtande leder). ca 90 min

Marma

DSC_0632Marma är en unik behandling för att skapa djup avslappning och balansering av kropp, själ och livskraft. Behandlingen inleds med en kort konsultation och pulsavläsning, sedan stimuleras marmapunkter för att få igång energiflödet i kroppen. De eteriska oljor som används anpassar vi utifrån ditt energiflöde. Särskilt bra vid stress, sömnstörningar och behov av ny energi. ca 90 min

Vad är då panchakarma?

Det är en rad behandlingar som utförs under en kort tidsperiod, på några veckor. Det bästa är att först rensa kroppen, för att ge plats åt ny livskraft & energi. Dess effekter är kraftfulla och effektiva. Panchakarma är en unik , naturlig , holistisk , hälsobringande serie av terapeutiska behandlingar som renar kroppens djupa vävnader av toxiner , öppna subtila kanaler , tillför livsförbättrande energi och därigenom ökar vitaliteten, inre frid, trygghet och välbefinnande. Under denna period är det individuell rådgivning om kost & yoga/meditationsprogram. Det är många som numer åker till ex. Indien för att göra detta. Priserna & kvalitén varierar, som så mycket annat på marknaden i hälsobranschen. Känn in, prata & besök din terapeut, det är viktigt att du känner förtroende, trygghet till din terapeut & miljön där ni ska vara. Detta är betydelsefullt för att kunna släppa taget, lämna & gå vidare…

Kombinations-behandlingar

Några behandlingar ger en extra långvarig och stark effekt av att kombinera olika behandlingar. Vanliga behandlingar att kombinera är Abhyanga & Shirodara samt Shirobasti & Siddhamassage. Önskar du boka in en sådan behandling får du räkna med 2-2,5 timme för behandlingstid. Priset reduceras naturligtvis med en sådan kombi-behandling.

Vid avbokning senare än 24 timmar innan behandling/bokad tid & vid uteblivet besök – full debitering. 

Boka dina behandlingar själv via online på bokadirekt.se   

BokaTid_StorVit_MorkBakgrund_120px

Ring 073-535 08 59 eller maila info@nyckelpiganjenny.se för att boka din behandling.

Nyckelpigan finner du också på Facebook.

12 Responses to “Ayurvediska Behandlingar

  • Skulle vilja boka en tid för helkroppsmassage elevbehandling.
    023-605 05, 070-310 51 11.
    Om du har någon torsdag efter Petras Yoga så är jag ju redan i Borlänge. Är även på Petras yoga lördag 7/12 9.30-12.00. Annars åker jag gärna extra också.

Trackbacks & Pings

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.