Ayurvedisk grundkurs, 3 steg

Nu under hösten kan du förkovra dig i Ayurveda. Jag kommer att ha en tre-stegs-kurs. Du behöver gå dem i sin ordning, dvs 1,2,3… Har du gått tidigare är du välkommen att repetera eller hoppa på där din resa avslutades.

Då kursledaren, Jenny, är utbildad yogalärare kommer även lättare aktiviteter som promenader och yoga att ingå i utbildningen. Allt för att integrera och ”känna” in kroppen/sinnet hur ayurveda kan vara hos dig och upplevas av andra. Ayurveda är nära kopplat till naturen.

2 heldagar ca 9:00 – 17:00 inkl. rast, fika, kaffe/te och varm lunch med sallad. (steg 1 & 2)

Lokal: äteriet (resturang) centralt i Borlänge centrum, nära resecentrum och buss/tåg, hotell etc.

Anmälan senast 1 vecka före kursstart, betalning sker i förväg. Bokas här.

Ayurveda Steg 1; 17-18 oktober

Här får du kunskap om doshorna; Vata, Pitta och Kapha samt om tiden och ätandets konst. Den behandlar också hur vi påverkas och kan förhålla oss till dygnstider och årstider för att spara energi och må bättre.

Var sak har sin tid. Hur du kan känna igen och utnyttja dygnstider och årstider, sätta dem i relation till Vata, Pitta, Kapha, för att på bästa sätt spara energi och må bättre.

Ätandets konst. Måltidsmedvetande, hunger- och mättnadssignaler samt tips för att kunna njuta mer av mat och dryck utan att det skapar slaggprodukter och överflödskilon.

Egenvårdsråd. Enkla, naturliga åtgärder för att förebygga respektive rätta till vanligt förekommande obalanser i t ex mage/tarm, leder/muskler, urinvägar, luftvägar och hud. Vi gör även en meditativ andningsövning.

Steg 2, 31 oktober – 1 november, allhelgonahelgen

Steg 3; 28 – 29 november

Steg 2 och 3 kan du läsa mer om här, samt boka din plats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.