Svalkande ayurvedisk dryck

HIM-rådet

Him betyder kylande, och Him-rådet är en kylande och pittabalanserande dryck. Detta är en dryck som kraftigt balanserar pitta och pittaobalanser, men som man också rekommenderas att dricka 3-4 klunkar av helst varje timme genom en hel dag (eller flera) vid alla typer av brännande sensationer i eller på kroppen, t ex vid urinvägsinfektion, hemorrojder, magkatarr/sår, solbränna, varm känsla i kroppen eller på huden osv. Kan även verka bra vid migrän som kommer ur en pittaobalans, eller när du har ansträngda ögon (som pittan gärna har). Kan användas mot klimakteriebesvär som vallningar, rikliga mensblödningar, “hett” humör och mot halsbränna. Med andra ord, när din Pitta behöver balanseras.

Bra under sommarens varma dagar.

Blanda ihop:

  • 1 liter kallt vatten
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk lakritsrotspulver eller kokta lakritsrots-rötter
  • 30-40 svarta russin

Låt brygden stå och dra i kylskåp över natten.

På morgonen rör du ihop blandningen, silar och häller upp på flaska eller termos.

Drick sen rumstempererat under dagen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.