Detox del 3

Det har nu gått 3,5 vecka sedan jag började min detox. Det har varit en bra period som gett mig fler insikter, öppnat nya dörrar och ger mig utmaningar.

pexels-photo-326278

Kaffe, kött, ägg, socker, gluten är sedan start borta. Jag saknar det inte ett dugg faktiskt. Det är bara så skönt. Inget “cravings” efter några mackor med ost, ingen huvudvärk för att jag inte druckit kaffe eller uppkörd mage för att jag har ätit ägg eller kött. Jag mår så mycket bättre.

Trodde väl inte (läs tänkte) att detta skulle påverka mig så mycket som det gjorde denna gång. Jag vill ha bönor, linser, ris, quinoa, färska grönsaker, frukt, vatten och grönt the. Jag har märkt att det är även skillnad i min matsmältning dessa varma underbara dagar vi har haft på slutet. Normalt, tidigare, har jag försökt att förgäves balansera min eld, pittadoschan. Älskar att sitta i solen, slöa med en bok, äta mat, dricka vin och njuta av värmen. Maten som jag ätit denna period, har ju balanserat min eld och jag kan sitta i solen, äta god vegansk mat och njuta av tillvaron, utan att springa på toa och känna att det är som eld i baken. Jag känner mig mer i balans psykiskt, är inte lika irriterad, har ej haft migrän/huvudvärk eller andra känningar av en hög eld. Det är så befriande.

Jag vill med dessa rader därför göra dig uppmärksam på vilka livsmedel du äter/dricker, hur du kombinerar dem och hur du mår. Jag fick som sagt en intressant fråga under denna period som handlar om frukt i maten, tillsammans med andra livsmedel, hur ayurveda ser på det. Jag har sedan dess praktiserat det, provat, vad händer om jag undviker frukt och grönsaker samtidigt. Väljer antingen eller. Inga smoothies med spenat, mango, selleri, bär eller andra kombinationer där både frukt och grönt är tillsammans i samma måltid. Svaret är; jag mår mycket bättre. Vilken välsignelse. Så enkelt det blev, eller ja, jo det blev en utmaning som jag ville förkovra mig i och har nu några av svaren.

Hur kan du då tänka med att kombinera olika livsmedel? Det får du läsa om i mitt nästa inlägg.

Tack för att ni läser och dela gärna, känn dig fri att skriva en kommentar eller fundering, så svarar jag i det jag kan.

pexels-photo-296879

 

Njut av dagen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.