Behandlingar med doft och känsla från Indien

Jag erbjuder behandlingar från Indien. Ayurveda härstammar från Indisk läkekonst och filosofi.

Tidigare i sommar gjorde jag tillsammans med några modiga fotomodeller ett uppdrag, att fota under behandlingarna. För att ni kunder lättare ska förstå hur mina Ayurvediska behandlingar går till.

Dröm dig bort en stund, kolla på fotona och blir du sugen, boka gärna en behandling eller ta del av sommarerbjudandet

Denna kvinna fick en Indisk huvudmassage som också kallas Shiroabhyanga. Det är en oljemassage på huvud, nacke, axlar och skulderblad som är välgörande för en stressad själ.

Behandlingen inleds med en kort konsultation med pulsavläsning för val av oljor. Det är en effektiv behandling som förstärker hårets tillväxt, avlägsnar smärta, värk och stress som lagrats i nacke och skuldror. Den ger stimulans till blod och lymfsystemet som eliminerar gifter.

Denna behandling kan kombineras fint med abhyanga, där du smörjs in med varm sesamolja som är individuellt anpassad att balansera din kropp, ditt sinne och din själ.

8T0A8236   8T0A8253   8T0A8263

 

 

 

 

 

 

 

Denna tjej med mörkt långt hår, fick den klassiska oljemassagen Abhyanga inkl. Shirodara. Denna behandling, Abyanga är en av de populäraste oljemassager inom Ayurvedan. Vill du för en stund förflytta dig till Indien, känna värmen av oljan och dofterna, rekommenderas denna oljemassage.

Det är en helkroppsmassage med varm olja som är anpassad efter dig. Specialolja från Sri Lanka, Indien och eteriska oljor används för att göra oljan personlig. Det är vanligt att avsluta behandlingen med att sitta/ligga i en ångbastu, som kallas swedana.

Abhyanga – hjälper dig att rensa kroppen från slaggprodukter.Bra för alla som vill rensa bort både mental & fysiskt skräp. För dem med värk, reumatiker, magproblematik & huvudvärk. Känner du dig trött, har återkommande förkylningar eller virusinfektioner? Då är det denna behandling som hjälper dig att bli mjuk i dina leder/muskler, den är både balanserande & utrensande.

Shirodara – är den klassiska behandlingen med oljestrålen i pannan/tredje ögat. Du får även hela kroppen insmord med varm olja, anpassat för dig. Avslutas med ångbastu som kallas swedana.

Den är enormt avslappnande, gör att du landar & jordar dig. Även denna behandling är endel i ‘panchakarma’. Därför populär för de som är stressade, känner att det är svårt att finna tid för återhämtning.

Den är så kraftfull att du får räkna med att kroppen går in i sparlåga, verkligen tar sig tid för återhämtningen. Varvid egen inplanerad vila efter behandlingen behövs i flera dagar. Du får med oljan hem för egen massage. ca 75 min.

8T0A8296   8T0A8323 8T0A8351

 

 

 

 

 

 

 

Den ljusa lockiga tjejen fick en Siddhamassage. Siddhamassage är en helkroppsmassage med olika oljor från Sri Lanka eller Indien. Massagen är både kraftfull och djupgående. Den ger energi till hela kroppen och avslutas med att du får du ligga o vila med värme.

Behandlingen är uppiggande och behaglig. Den används tex vid smärta, reumatisk värk eller när du behöver en allmänt vitaliserande behandling. Siddhamassage är vanlig att få efter en detox, reningskur eller en sk. Panschakarma, då den är uppbyggande. 
8T0A8385

8T0A8419 8T0A8449

 

 

 

 

 

 

 

Tjejen som ligger på bänken fick en speciell torrmassage. Garshan är en speciell massage som stimulerar flöden och cirkulation i underhudsvävnaderna. Denna enkla reningsprocedur hjälper till att ”tvätta bort” orenheter och bidrar därmed till ökad produktion av ”ojas”. Garshan massage renar lymfsystemet och ökar förbränningen i fettvävnaden, hjälper matsmältningen, ämnesomsättning, cirkulation, motverkar celluliter och trötthet.
Garshan är en utmärkt behandling vid kapha-obalanser samt då mycket ama (slaggprodukter) ansamlats i kroppen. Perfekt för dem som vill detoxa och rensa kroppen från skräp och toxiner. Våren är en lämplig årstid för Garshan. Garshanmassage med råsidenvantar. Avslutas med lättare varm oljemassage. Vantarna får du med hem.

8T0A84838T0A8501
Nasaya – är behandlingen för dina bihålor. Först får du sitta i ångbad, sedan en underbar ansiktsmassage med en speciell teknik med varm handduk. Medical Ghee används i behandlingen, som hälls/droppas i näsan.

Denna behandling rekommenderas för de med problem med bihålorna, ögon/öron, tinnitus, allergier, (ögon)migrän & annan huvudvärk samt smärta/värk i nacken. Den lugnar sinnet & bra att smörja slemhinnorna. ca 60 min.

 

8T0A8362   8T0A8177 8T0A8155Det var två kvinnor som fick basti, eller damm som de också kallas. I Ayurveda används olika typer av Basti för att rena kroppen och lösa blockeringar. De används också som en del i att balansera energiflödet.

De används vid ex olika typer av stresstillstånd, underfunktion respektive överfunktion av olika hormonsystem, obalanser i magtarmsystemet och smärttillstånd. Dammen fylls med olja och örter, den placeras på kroppen. Det kan vara på njurarna, hjärtat, leder, magen, allt beroende på symptom och obalanser (ångest, astma, magkatarr, förstoppning, inkontinens, energibrist, kronisk stress eller smärtande leder).

Detta är några av de många behandlingar jag erbjuder och har nu jobbar professionellt med Ayurveda sedan 2012. Mitt kundunderlag ökar för varje månad och kunderna kommer inte bara från Dalarna, utan städer som Örebro, Stockholm och Jokkmokk.

Önskar du boka behandling, finns det lediga tider under augusti månad. Här bokar du din behandling. 

IMG_2142

 

Ha en härlig sommar!

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.