Dharma – oljor, örter och tidigare liv

Jag möter många med lågt immunförsvar, ont i ryggen och är stressade. De kommer på min yoga (på måndagar då jag har två grupper) samt under terapeutiska behandlingar. De eteriska oljorna från Young Living och örterna inom Ayurvedan hjälper mig att förstå hur vi kan hela och läka oss på naturlig väg. Det är växter som är pulveriserade, theer som bryggs av blad eller bark, växter som destillerats för att få fram essentiell olja. Detta gjordes förr, långt före Kristus tid. Egyptierna sveptes in,  myrra användes av de tre vise männen, örter och theer har används både i Sverige och övriga världen för hemmabruk, häxornas historia visar också på hur kvinnor med speciella naturliga kunskaper kunde ge rädsla men så många de hann träffa och bota med deras brygd…

Jag känner mig lite som en trollgumma ibland, en människa med unika kunskaper och färdigheter som bara väntar på att landa i “mig”, här i detta jordeliv. Under en längre period har jag regelbundet gått på egen “coachande behandling” för att förstå vem är jag? Vem är Jenny? Varför tänker jag, agerar jag på det här sättet? Vilka bilder och tankar är det som dyker upp i huvudet. Med helmetoden hos Lena har jag jobbat mig både framåt och bakåt i livet. Mest bakåt faktiskt. Det är för mig intressant att veta mina tidigare liv, som faktiskt speglar mig och mina intressen idag. Hur kommer det sig att jag gillar Japan, theer och sushi så mycket? När jag gjorde medichal ghee (efter konstens alla regler) så var det återkommande bilder/rädslor som dök upp, vart kom de ifrån? Eller mitt intresse för trädgårdens läkande skafferi, örter, både färska och torkade, fick mig att en dag ta stegen och klättra upp intill husknuten och samla humlekottar. Eller den gången när jag skulle ta en promenad, bara stannade och började “palla” nypon från en buske efter vägen för att jag intuitivt kände att dessa måste jag ha med mig hem, torka och bevara. Att jag sedan fått torkade rödklöver, nyponpulver, örtböcker av mina allra bästa vänner är ju också ett tecken, på något jag nu har utforskat.

Mina tidigare liv kommer fram allt tydligare, och pusslet läggs för var gång jag är där. Jag vet att kunskapen, visdomen och färdigheten sitter kvar i själen, i fingrarna. Det är som att lära sig cykla, kan du det, så har du det med dig framöver. Sen är det ju skillnad på intuitiv visdom som är gammal och formell kunskap, jag blandar dessa i mitt yrke. Ju mer jag övar min intuitiva känslighet, desto mer och bättre blir jag att ta vara på den.

Jag har sedan förra året träffat några personer som jobbar med andlighet och coachning. De har, utan att känna varandra eller mig, berättat för mig vad som är på väg att hända. -“Framtiden står vid dina fötter Jenny”. Vägen är upplyst och det är bara att börja gå, gå mot ditt inre ljus, din livsväg som är att förmedla din djupaste kunskap/visdom. Ut till folket, gör det du är ämnad för, healing tillsammans med moder natur och fader universum. Så det är min framtida väg. Låta Nyckelpigan växa sig stark, med rejäla rötter och en bred och stadig stam, som sträcker sig upp till en yvig och tät trädkrona, som sår frön, läker, får andra att växa, vara med att skörda frukten och även se när livet tar slut, cirkeln sluts och något gammalt avslutas och det nya får ta form. Det, mina läsare, ger mig tro på att jag är på rätt väg, hopp om att jag får den guidning jag behöver för att förmedla min kärlek och ljus till er.

Inre ljus

Min barndomsvän Sara, sa till mig för några år sedan; -“Jenny, gör det du är bra på, gör det du tycker är roligt, inte vad andra förväntar sig att du ska göra. Som jag har klurat kring detta som företagare, men jag kan berätta, att när flödet finns, kommer det från insidan. Det kommer från en kärlek att vilja förmedla något till andra.

Så vill du växa behöver du först vattna där du står, vända dig inåt och se vad du har med dig, både i detta jordeliv men ibland även längre tillbaka, för att förstå vem du är, vad du har för uppgift här på jorden. Inom Yoga och Ayurveda pratas det om din livsuppgift sk. ditt Dharma. Deepak Chopra skriver i sin bok “The seven spiritual laws of yoga”; Dharma. Varje varelse har en livsuppgift. Du har unika talanger. Det finns behov i världen som dina talanger är lämpade att tillgodose och när världens behov matchas med din kreativitet fyller du din livsuppgift, din Dharma. Den inre dialogen hos en människa som befinner sig i samklang med sin Dharma handlar om ”hur kan jag tjäna och hur kan jag vara till hjälp.

To be in dharma, your life force must flow effortlessly without interference. The practice of yoga provides a diret mechanism to release energyblokages in your body. When obstacles to the flow of your vital energy are removed, you become capable of expressing more expanded aspets of your self. Increasing compassion, wisdom, and playfulness ar evidence that your lefe is flowing in accordance with the Law of Dharma.

10919546_320533798137323_1652869591_n

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.