Yoga för en god sak

Office Yoga på Läkare utan Gränser

image-1Denna vecka fick jag möjlighet att göra yoga för en god sak. Jag erbjöd yoga för personalen på huvudkontoret Läkare utan Gränser. Min syster jobbar på huvudkontoret och blev bjuden upp och hälsa på några kollegor innan vi skulle åka hem. Där och då, kändes det som att yoga på kontor, sk Office Yoga var något just detta gäng skulle vilja prova på. Så med väldigt kort varsel mejlades information ut till hela huvudkontoret och dagen efter vid lunchtid träffades vi i ett stort mötesrum. Jag hade gjort ett anpassat program för detta uppdrag.

Yoga på kontor innebär ju extra fokus på att stretcha nacke, axlar, rygg och ljumskar. Att sitta på möte, skriva på datorn och att vara djupt koncentrerad men ändå ha inspiration är ju något som många inom kontorsarbete känner igen sig i. Vi gjorde yoga i vanliga kläder, stående positioner och sittandes på stol. Ingen matta eller ombyte behövs för att yoga med Nyckelpigan på Office Yoga.

Läkare Utan Gränser är en medicinsk humanitär organisation som räddar liv och lindrar nöd där vi behövs mest. Vi bistår människor som drabbats av kriser, krig och naturkatastrofer oavsett politisk åsikt, religion eller etnisk tillhörighet. /Läkare utan Gränser
Vill du vara lika framåt som Läkare utan Gränser, att göra yoga för en god sak? Yoga som redskap  är att förebygga stela muskler, hitta fokus när du som mest behöver det, att ta hand om sitt välbefinnande är bland det viktigaste, därifrån kan vi göra skillnad. När vi lyssnar på oss själva, på kroppens budskap, efter det, kan vi hjälpa andra.
Vill du som företagare också erbjuda yoga till dina anställda, få ett anpassat program? Som en happening vid en konferens eller regelbundet göra yoga tillsammans för en god sak. Ta kontakt med mig, för pris, upplägg och inspiration för en friskare arbetsplats.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.