Fler behandlingar

Jag har varit till Luleå på utbildning, denna gång har jag lärt mig några av de vanligaste behandlingarna som används inom Ayurveda. Jag är så glad att få dela detta vidare. Denna kunskap som likt yogan har sitt ursprung ur Vedaskriferna, som skrevs för över 2000 år sedan. Så gammal kunskap ska vi vara rädda om, det är med stor tacksamhet & vördnad jag gör detta för er, för mig, för oss alla.

Abhyanga – hjälper dig att rensa kroppen från slaggprodukter. Bra för alla som vill rensa bort både mental & fysiskt skräp. För dem med värk, reumatiker, magproblematik & huvudvärk. Känner du dig trött, har återkommande förkylningar eller virusinfektioner? Då är det denna behandling som hjälper dig att bli mjuk i dina leder/muskler, den är både balanserande & utrensande.

Kan ibland behövas göras ofta (flera ggr/vecka eller månad) , om du har gått länge med värk &/eller symptom. Denna behandling är en av de fem behandlingarna som ingår i det som kallas ‘panchakarma’. Behandlingens utförande kan variera beroende på var terapeuten har gått utbildningen.

Det är vanligt att avsluta behandlingen med att sitta/ligga i en ångbastu, som kallas svedana.

Shirodara – den andra klassiska behandlingen är den med oljestrålen i pannan/tredje ögat. Den är enormt avslappnande, gör att du landar & jordaimager dig. Även denna behandling är endel i ‘panchakarma’. Därför populär för de som är stressade, känner att det är svårt att finna tid för återhämtning. Den är så kraftfull att du får räkna med att kroppen går in i sparlåga, verkligen tar sig tid för återhämtningen. Varvid egen inplanerad vila efter behandlingen behövs i flera dagar.

Nasaya – är en speciell behandling som utförs i näsan/bihålorna. Denna behandling rekommenderas för de med problem med bihålorna, ögon/öron, tinnitus, allergier,(ögon)migrän & annan huvudvärk samt smärta/värk i nacken. Den lugnar sinnet & bra att smörja slemhinnorna samt hjälpa till att bygga upp immunförsvaret. Även denna behandling är med i ‘panchakarma’.

Vad är då panchakarma? Det är en rad behandlingar som utförs under en kort tidsperiod, på några veckor. Det bästa är att först rensa kroppen, för att ge plats åt ny livskraft & energi. Dess effekter är kraftfulla och effektiva. Panchakarma är en unik , naturlig , holistisk , hälsobringande serie av terapeutiska behandlingar som renar kroppens djupa vävnader av toxiner , öppna subtila kanaler , tillför livsförbättrande energi och därigenom ökar vitaliteten, inre frid, trygghet och välbefinnande. Under denna period är det individuell rådgivning om kost & yoga/meditationsprogram. Det är många som numer åker till ex. Indien för att göra detta. Priserna & kvalitén varierar, som så mycket annat på marknaden i hälsobranschen. Känn in, prata & besök din terapeut, det är viktigt att du känner förtroende, trygghet till din terapeut & miljön där ni ska vara. Detta är betydelsefullt för att kunna släppa taget, lämna & gå vidare… Till något nytt, som kanske känns ovant & annorlunda.

Är du intresserad av att ge dig själv en upplevelse utöver det vanliga? Ta hand om dig på ett holistiskt sätt? Där både kropp & själ ges utrymme att släppa taget om sjukdomar, diagnoser, föreställningar & symptom? Vill du uppleva att kroppen är mjuk, smidig & fylld med energi? Känna dig mentalt stark & en känsla av eufori spridas i din hela energivarelse? Ja då är Ayurveda något för dig. jag har också regelbundet föredrag om Ayurveda. Här hittar du de närmast inplanerade datumen.

 

 

One Response to “Fler behandlingar

  • Tjing!
    Såg ditt inlägg om 20% på nya behandlingar. var hittar jag det här på hemsidan, så jag kan spriiiiida på fb?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.