Möt vårens alla färger

Våren innebär möjligheter till sol och utefika på trappen, till återhämtning då det är röda helger som påsk, kristi himmelsfärd och pingst. Men för vissa är våren en jobbig tid. En tid där tårar kommer fram i stället för utemöblerna, där täcket täcker ansiktet istället för en tillbakalutad häng i uterummet. Det är olika ur vi möter våren…

Vad är det som händer på våren, varför mår vissa så bra, är pigga och alerta, andra är låga, trötta och deprimerade? De som är pigga och glada kanske har svårt att förstå varför väninnan inte vill/orkar prata, ta en tur till blomsterlandet. För den som är låg, kan det också vara laddat med prestation, att det faktiskt är så här just nu. Och att det kan vara så, och är helt okej.

Att våga vara i hela färgpaletten är något som alla behöver. Ta ut svängarna, vara den mörka färgen en dag eller två, att vara den solgula och röda passionerade. Så ta fram din färgpalett, känn efter vilken färg är du idag? Kanske färgen tonas ned eller förstärks under dagen. Det är inget som är mer eller mindre bra, allt är som det ska, allt är okej.

färgkarta

Några tips som vi kan bära med oss är att det är vanligt att det ansamlas toxiner i kroppen, slaggprodukter, inom ayurvedan kallar man det för ama. Det är ett segt, kladdigt “ämne” i kroppen som gör oss stela, sjuka, på dåligt humör, nedstämda, splittrade i tanken osv. Om det får lagras för mycket och för länge i kroppen, blir vi så småningom sjuka. Vi får åkommor som tar längre tid att bli frisk ifrån. Ama´n vill ha det “dåliga” alternativet, det som gör oss ännu mer hängiga, sjuka, candida och ännu mer grå i hyn.

Det som hjälper endel är att göra en detox, en rening av kroppen, frisätta dessa slaggprodukter och få ut dem ur systemet. Det finns mängder av information om detta på nätet, produkter och böcker. Det som är min styrka som  jobbat länge inom hälsobranschen är att jag är trygg med min kunskap. Jag har ett holistiskt synsätt, läser forskningsstudier och har numer också ett ayurvediskt förhållningssätt till det jag lär ut.

Alla mår inte bra av 5:2 dieter, paleokost, fasteperioder och sallader/juicer. Vi är egna härliga individer som behöver energi i from av mat som är anpassat utefter dina behov, symptom och tillstånd. Alla får naturligtvis göra som de vill, bilda sig sin egen uppfattning och det bästa är att prova. Vad mår jag bra av? Utvärdera dina matvanor och få en objektiv syn på hur du mår i förhållande till vad du äter och dricker.

Något jag jobbar med är Ayurvedisk hälsokonsultation, där pratar vi om dagliga rutiner, mat/dryck intag, motion, tobak, alkohol, sömn etc. Den är ett väldigt bra “mätinstrument” för att du som kund ska få en heltäckande objektiv syn på ditt mående och eventuellt se olika samband.

Det behövs också inspiration och lust att genomföra en förändring. Var hittar du din motivation? Avsätter du tid för dig själv? Just nu erbjuder jag olika inspirationstillfällen under våren där du kan få information, inspiration och praktiska tips för egenvård.

Det finns även behandlingar som brukar hjälpa till självhjälp. Garshan är en ny typ av (torr) massage som stimulerar flödet och ger dig ny energi. Vanlig klassisk massage är väldigt rogivande och behaglig för stela muskler. Marmabehandling är en djupgående behandling där marmapunkter stimuleras av eterisk olja. Siddhamassage är en energigivande och uppiggande helkroppsmassage med olika special oljor. Här kan du enkelt läsa mer och boka din behandling.

Jag hoppas detta inlägg har hjälpt dig lite till att ta vara på tiden. Önskar dig en fin dag och hoppas att vi ses på någon kurs eller föredrag i vår. 

Det du gör idag påverkar din morgondag! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.