Retreat

Ett behov av stillhet

Retreat betyder “att dra sig tillbaka i stillhet, för en eller flera dagar” Min långa erfarenhet av att jobba med kunder som är stressade, är att de många gånger behöver stillhet, tystnad och möjlighet att dra sig tillbaka. Det kan vi göra på olika vis. Genom att vistas i naturen, men också att minska intryck utifrån.

Att slå av radio, tv, telefonen ibland är så befriande. Jag har tidigare skrivit om en morgonrutin, där kan det ingå att ha en lugn morgon, utan teknisk stimuli. Det är många som glömmer bort tiden framför alla skärmar. Vi umgås genom skärmen, glömmer bort vardagliga möten och det är något helt annat att få ett sms med texten “vi borde ses, saknar dig” än att faktiskt ringa upp personen och får höra tonläget på rösten, ha möjlighet att prata, lyssna och ännu bättre, åka hem till någon, utan att ses på ett fik, eller bara gå ut och gå för att prata igenom och få ett själsligt möte.

IMG_8081Det är mötet med någon annan. Men mötet med dig själv, när kommer det? Bokar du in sådan tid med dig själv? Troligen inte! Reflektionstid, att i stillhet tänka över saker och ting, komma ikapp sina tankar och låta det ta sin tid. Mitt råd är att göra det någon gång varje månad. Det låter inte så mycket, men börja där. Åk ut i skogen, sätt dig på en stubbe, ta med dig matsäck och bara vara. Eller åk till en kyrka, tänd ljus och var i stillheten. Det finns även möjlighet att vara i tystnad i vardagen. På morgonen, om du har möjlighet, låt det vara tyst hemma, eller har du möjlighet, låt det bli en dag (när du ändå är själv hemma) Stäng av bruset, låt dig vila, ha tid för återhämtning, ta hand om dig och låt det ta tid att varva ner. Ta en stund i trädgården eller naturen i ditt närområde.

Jag ger mig själv möjlighet att dra mig tillbaka för att hämta kraft. 

Jag håller just nu på att planera in några Retreat-dagar. En underbar miljö, en möjlighet att dra sig undan och ge dig själv det bästa.

Återkommer med datum och plats. Tills dess, ge dig några stilla timmar.

 

 

Trackbacks & Pings

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.