Relaxing Buddha

Jag är inne i en period med att göra olika meditationer regelbundet. Just nu vill jag dela en meditation som är väldigt bra för en stressad själ. Den släpper på spänningar och stress redan inom 11 minuter. Så den är väldigt effektiv och fin att göra!

buddha2Denna bild kan vara till hjälp, men du kan även utföra meditationen så här:

Sitt i lätt meditationsställning, med höger armbåge i höger knä. Sätt handen under kindbenet och låter de andra fingrarna täcka ansiktet. Andas långa djupa andetag och känn hur spänningar och stress rinner av dig. Sitt så i 11 minuter.

Lägg dig ner på rygg och vila i minst 10 minuter.

Jag kan också varmt rekommendera att göra en andningsövning för att dämpa stressen. Den enklaste att börja med är “Belly Breathing” där du koncentrerar dig på att andas med magen. Känn rytmen, platsen där luften passerar, magen/bröstkort höjs och sänks.

Så, andas, meditera och njut av dagen!

Namaste!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.